Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Fırında Tahin Soslu Sebze Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 10 Nisan 2019 Çarşamba günü yayınlanan 278. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Fırında Tahin Soslu Sebze" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Fırında Tahin Soslu Sebze Tarifi
Gelinim Mutfakta - Fırında Tahin Soslu Sebze Tarifi

FIRINDA TAHİN SOSLU SEBZE

6-7 adet Brüksel lahanası

4-5 adet kiraz domates

2 adet havuç

1 adet küçük boy brokoli (400-500 g kadar)

1 adet küçük boy mor soğan

1-2 adet kapya biber

5-6 adet mantar

1-2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi

2 çay kaşığı Tuz

Sosu için

1 çay bardağı tahin

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)

Yarım limonun suyu

Yapılışı:

Brüksel lahanalarını enine ikiye kesin.

Havuçları kibrit çöpü uzunluğunda kesin.

Mor soğanı ay şekilde doğrayın.

Biberleri yarım parmak şeklinde doğrayın.

Brokolileri yarım mandalina büyüklüğünde çiçeklere ayırın.

Mantarları da dörde kesin.

Sosu için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.

Sebzeleri ve kabak çekirdeği içlerini ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın.

Üzerine tuzu serpin ve tahinli sosu dökün.

Sebzelerin üzerini kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin.