Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Domates Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 24 Şubat 2020 Pazartesi günü yayınlanan 466. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Domates Soslu Sebzeli Tavuk" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Domates Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi
Gelinim Mutfakta - Domates Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi

DOMATES SOSLU SEBZELİ TAVUK

2 yemek kaşığı un

6 parça kemiksiz but

1 büyük soğan – yemeklik doğranmış

3 diş sarımsak – ince kıyılmış

1 adet yeşilbiber – küçük küp doğranmış

1 adet kapya kırmızıbiber – küçük küp doğranmış

1 adet havuç – küçük küp doğranmış

10 adet kestane mantarı – doğranmış

yarım su bardağı tavuk suyu

2 adet domates- doğranmış

2 yemek kaşığı balsamik sirke

1 tutam şeker

1 tatlı kaşığı kuru kekik

10 adet çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin

4 yemek kaşağı Zeytinyağı

1 tatlı kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

YAPILIŞI:

Tavukları temizledikten sonra una bulayın.

Bir tavaya zeytinyağı koyup ısıtın.

Ardından tavukları kızgın tavada mühürleyip kenara alın.

Aynı tavada sırasıyla soğan, sarımsak, havuç ve biberleri soteleyin sebzeler yumuşayınca mantarı ilave edin suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin.

Sonra tavuk suyu, domates, sirke, şeker ve kekiği ekleyip karıştırın tavukları ve zeytinleri ekleyin 10-15 dakika orta ateşte pişirin.