Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Çikolatalı Armut ve Elma Topları Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 22 Mayıs 2020 Cuma günü yayınlanan 530. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Çikolatalı Armut ve Elma Topları" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Çikolatalı Armut ve Elma Topları Tarifi
Gelinim Mutfakta - Çikolatalı Armut ve Elma Topları Tarifi

ÇİKOLATALI ARMUT VE ELMA TOPLARI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

200 gr. pötibör bisküvi – 1 paket

1 adet kırmızı elma – rende

1 adet armut – rende

1 su bardağı fındık – dövülmüş

1 yemek kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı sumak

Üzeri için Malzemeler

1 su bardağı bitter çikolata

5 yemek kaşığı krema – bitter için

yarım su bardağı beyaz çikolata

3 yemek kaşığı krema – beyaz için

YAPILIŞI:

Elma ve armudunuzun kabuklarını soyun.

Rendenin kalın tarafıyla elmanızı ve armudunuzu rendeleyin.

Fındıklarınızı hafif toz haline gelene kadar çekin.

Pötibör bisküvileri bir parçalayıcının içerisinde toz haline getirin.

Bir karıştırma kabında elma, armut, pötibör bisküvi, fındık, tarçın ve sumağı ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

Yoğurduğunuz harcı derin dondurucu da 10 – 15 dakika bekletin.

Buzdolabında ya da derin dondurucuda beklettiğiniz harçtan cevizden biraz daha küçük toplar yuvarlayıp, bir tabağa dizin.üzerine sos gezdirin...