Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Beşamel Soslu Sebzeli Mantar Sote Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 26 Şubat 2019 Salı günü yayınlanan 247. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Beşamel Soslu Sebzeli Mantar Sote" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Beşamel Soslu Sebzeli Mantar Sote Tarifi
Gelinim Mutfakta - Beşamel Soslu Sebzeli Mantar Sote Tarifi

BEŞAMEL SOSLU SEBZELİ MANTAR SOTE

500 gr mantar

200 gr kereviz

1 adet havuç

1 su bardağı bezelye

3 adet domates

1 adet büyük boy soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

2 çay kaşığı Tuz

5 yemek kaşığı zeytinyağı

BEŞAMEL SOS İÇİN:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı un

2, 5 su bardağı süt

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Beyaz biber

1 su bardağı Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:

İlk olarak tüm malzemeleri doğruyoruz daha sonra tavada yağı kızdırıyoruz ve soğanları ve sarımsakları kavuruyoruz. Üzerine kıymayı da ilave edip kavuruyoruz domatesleri  katıp eritiyoruz. Biraz tuz ekliyoruz ,tüm malzemeler özleşince mantarları katıp kapağını kapatıyoruz ve suyunu salmasını bekliyoruz.

Daha sonra suyunu çekmesi için kapağını açıyoruz. O suyunu çekerken biz beşamel sosunu hazırlıyoruz, bir tencerede yağı eritiyoruz, üzerine unu eleyip kokusu gidene kadar karıştırıyoruz.

Tencereyi ocaktan alıyoruz, sütü yavaş yavaş katıp hızlıca çırpıyoruz .Tekrardan ocağa alıp koyulaşmasını bekliyoruz .Koyulaşınca ocaktan alıp içine tuz ve istenirse beyaz biber ekliyoruz.

Suyunu çeken mantarları güveç kaselere katıyoruz üzerine beşamel sosu katıp 200° deki fırında yaklaşın 15 dk pişiriyoruz.

Üzerine kaşar peyniri rendesini de katıyoruz ve 7 dk daha fırında tutuyoruz. Daha sonra servis yapabilirsiniz.

Benzer İçerikler