Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Balkabaklı Baklava Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 27 Kasım 2020 Cuma günü yayınlanan 585. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Balkabaklı Baklava" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Balkabaklı Baklava Tarifi
Gelinim Mutfakta - Balkabaklı Baklava Tarifi

BALKABAKLI BAKLAVA / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler:

  • 8 adet baklavalık yufka
  • 120 gr.tereyağı

İçi için;

  • Balkabağı
  • 4 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
  • 2 çorba kaşığı şeker

Şerbeti İçin;

  • 1,5 su bardağı su
  • 1su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon
  • 2 adet karanfil
  • 1 parça çubuk tarçın

Üzeri İçin;

Toz fıstık

YAPILIŞI:

Baklavalık Yufkadan Cevizli Sarma Baklavasının Şerbeti İçin;

Bir tencereye 1,5 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker koyup, şeker eriyene kadar karıştırın.

Şeker erinyince karanfil ve tarçını ekleyin.

5-6 dakika kaynayınca, limon dilimini ekleyip, 2 dakika daha kaynatın.

Balkabağı için;

Tereyağını küçük bir tava içine koyup eritin.

Balkabağını rendenin kalın tarafı ile rendeleyip, 2 çorba kaşığı şeker ile vok tavada soteleyin.

6-7 dakika kadar çevirerek pişirin ve süzgece alın.

Birleştirme;

Baklavalık yufkayı açıp fırça ile arasına tereyağı sürün.

Balkabağını 4 eşit parçaya bölün ve iki kat serdiğiniz yufkanın üzerine 1 parça balkağını yayıp,1 çorba kaşığı dövülmüş cevizi de yayın ve rulo şeklinde sarıp, 4 eşit parçaya bölün.

Kalan diğer yufkalar ve iç harcı bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Tepsinizi 1 kasik sıvıyağ ile yağlayın, baklavaları dizin.

Fırça ile üzerlerine kalan yağı sürün.

180 dereceye ısıttiğınız fırında 12-15  dakika pişirip fırından çıkarın

Soğuttuğunuz şerbeti, baklavaya ekleyin.