BALKABAKLI BAKLAVA / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
- 8 adet baklavalık yufka
- 120 gr.tereyağı
İçi için;
- Balkabağı
- 4 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
- 2 çorba kaşığı şeker
Şerbeti İçin;
- 1,5 su bardağı su
- 1su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
- 2 adet karanfil
- 1 parça çubuk tarçın
Üzeri İçin;
Toz fıstık
YAPILIŞI:
Baklavalık Yufkadan Cevizli Sarma Baklavasının Şerbeti İçin;
Bir tencereye 1,5 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker koyup, şeker eriyene kadar karıştırın.
Şeker erinyince karanfil ve tarçını ekleyin.
5-6 dakika kaynayınca, limon dilimini ekleyip, 2 dakika daha kaynatın.
Balkabağı için;
Tereyağını küçük bir tava içine koyup eritin.
Balkabağını rendenin kalın tarafı ile rendeleyip, 2 çorba kaşığı şeker ile vok tavada soteleyin.
6-7 dakika kadar çevirerek pişirin ve süzgece alın.
Birleştirme;
Baklavalık yufkayı açıp fırça ile arasına tereyağı sürün.
Balkabağını 4 eşit parçaya bölün ve iki kat serdiğiniz yufkanın üzerine 1 parça balkağını yayıp,1 çorba kaşığı dövülmüş cevizi de yayın ve rulo şeklinde sarıp, 4 eşit parçaya bölün.
Kalan diğer yufkalar ve iç harcı bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Tepsinizi 1 kasik sıvıyağ ile yağlayın, baklavaları dizin.
Fırça ile üzerlerine kalan yağı sürün.
180 dereceye ısıttiğınız fırında 12-15 dakika pişirip fırından çıkarın
Soğuttuğunuz şerbeti, baklavaya ekleyin.