Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Bal Kabağı Sarması Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 2 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan 294. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Bal Kabağı Sarması" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Bal Kabağı Sarması Tarifi
Gelinim Mutfakta - Bal Kabağı Sarması Tarifi

BAL KABAĞI SARMASI

2 dilim bal kabağı

1 çay bardağı köftelik bulgur

1 su bardağı sıcak su

200 gram az yağlı dana kıyması

1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 diş ezilmiş sarmısak

2-3 çorba kaşığı süzme yoğurt

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:

Bal kabağının kabuklarını soyup sebze soyacağı yardımı ile iki parmak genişliğinde uzun ince parçalar halinde kesin.

Köfte için köftelik bulguru derin bir kaba alın.

Bulgurun yumuşaması için üzerine sıcak su gezdirip 5 dakika dinlendirin.

Islanan bulgura kıyma, tuz, karabiber ve reyhanı ekleyip iyice yoğurun.

Küçük parçalar kopardığınız harçtan yassı köfteler hazırlayın.

Hazırladığınız köfteleri bal kabağı dilimlerinin üzerlerine yerleştirip rulo şeklinde sararak avucunuzun içinde iyice sıkın.

Bal kabağı sarmalarını bir gün boyunca buzdolabında dinlendirin.

Pişirmeden önce tencerenin altına kalan kabak dilimlerinden yerleştirin.

Üzerine buzdolabında bir gün beklettiğiniz bal kabağı sarmalarını dizin.

Pişirme öncesi sarmaların üzerine zeytinyağı gezdirin.

Küçük parçalara ayrılmış tereyağı ve sıcak su ilave ederek kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Pişen sarmaları servis tabağına alın.

Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün.

Tereyağında yakılmış pul biber gezdirip servis yapın.

Benzer İçerikler