Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Arpacık Soğanlı Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 19 Kasım 2018 Pazartesi günü yayınlanan 176. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Arpacık Soğanlı Zeytinyağlı Enginar" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Arpacık Soğanlı Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Gelinim Mutfakta - Arpacık Soğanlı Zeytinyağlı Enginar Tarifi

ARPACIK SOĞANLI ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Yarım su bardağı zeytinyağı

20 adet arpacık soğan

1 adet havuç – iri küp doğranmış

4 adet enginar – ayıklanmış

1 adet limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı Tuz

2 çay kaşığı Ak biber

1 yemek kaşığı toz şeker

Yarım adet limon

1,5 su bardağı su

Yarım bağ dereotu

Yapılışı:

Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.

Yağ ısınınca soğanları ve havucu ekleyin ve hafif kavurun.

Enginarları dörde bölün, tencereye ilave edin.

Tuz, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve ak biberi ekleyin, karıştırın.

Su ve limon suyunu ekleyin.

Yağlı kağıdı ıslatın ve sıkın.

Tencerenin üzerine sıktığınız yağlı kağıdı enginarların üzerine değecek şekilde serin.

Kapağını kapatın ve önce harlı ateşte, suyu kaynayınca kısık ateşte enginarlar pişene kadar pişirin.

Pişen enginarlarınızın üzerine dereotu ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Benzer İçerikler