Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Arpacık Soğanlı Tavuk Yahnisi ve Fesleğenli Patates Püresi

Gelinim Mutfakta programının 28 Şubat 2019 Perşembe günü yayınlanan 249. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Arpacık Soğanlı Tavuk Yahnisi ve Fesleğenli Patates Püresi" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Arpacık Soğanlı Tavuk Yahnisi ve Fesleğenli Patates Püresi
Gelinim Mutfakta - Arpacık Soğanlı Tavuk Yahnisi ve Fesleğenli Patates Püresi

ARPACIK SOĞANLI TAVUK YAHNİSİ VE FESLEĞENLİ PATATES PÜRESİ

1 paket tavuk göğsü

500 gr Arpacık soğan

5 yemek kaşığı sıvı yağ

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı Tuz

1 su bardağı sıcak su

Fesleğenli patates püresi

3 patates

Yarım demet fesleğen

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 diş sarımsak

Tuz

Kiraz domates

Fesleğen yaprakları

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı: 

Arpacık soğanların kabuklarını soyup yıkayalım. Tencereye sıvı yağı alıp ısıtalım. İçine soyulmuş soğanları katıp biraz kızartalım. Küp doğranmış göğüs etini ilave edip suyunu çekinceye kadar kavuralım. Rendelenmiş sarımsak ve salçaları katıp kavuralım. Sıcak su, karabiber ve tuz ilave edip kapağını kapatalım. Hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.

Patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirin…Fesleğenleri, sarımsağı, dolmalık fıstıkları, tuz ve sarımsağı ezerek püre haline getirin ve patatese ekleyerek karıştırın.. Karışımı kahve fincanına doldurup servis tabağına ters çevirin.. Beyaz kısımlarını ayırarak pürenin üzerine sarın ve farklı bir tarz yaratın..

 

Benzer İçerikler