Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Ağlayan Kek Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 19 Nisan 2019 Cuma günü yayınlanan 285. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ağlayan Kek" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Ağlayan Kek Tarifi
Gelinim Mutfakta - Ağlayan Kek Tarifi

AĞLAYAN KEK

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1,5 çorba kaşığı kakao

2 çorba kaşığı süt

1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:

1 su bardağı süt

1 paket krem şant

Sosu için:

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:

Önce yumurta ve şeker çırpın.

Ardından 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin.

Çırptıktan sonra ununu ilave ederek yenden çırpın.

En son kabartma tozunu da ilave ederek güzelce çırptın.

Hazırladığınız keke hamurunu, yağladığınız dikdörtgen fırın pişirme kabına boşaltın.

Önceden 175 derecede alt üst ısıtılmış fırına koyun.

Yaklaşık 30 dakika sonra kek fırından çıkarın.

Bu esnada arkasında yazdığı şekilde krem şanti hazırlayarak,buzdolabına koyun.

Fırından çıkmış sıcak kek üzerine, 2 su bardağı sütü gezdirerek boşaltın.

Ardından bir kenarda soğumaya bırakın.

Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şanti üzerine sürün.

Sosu için;

Süt, kakao, su ve unu küçük bir tencereye boşaltın.

Çok harlı olmayan ateşte, arada bir karıştırarak pişirin.

Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra ağlayan kek üzerine boşaltın.

Buzdolabında biraz beklettikten sonra soğuk olarak servise sunun...

Servis etmeden önce üzerin; Hindistan ceviz rendesi serpin...

Benzer İçerikler