Şeftalili Crumble
MALZEMELER
6 adet küçük şeftali ya da 3 adet büyük şeftali
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
½ su bardağı su
Crumble için;
50 gr tereyağı - küçük küp doğranmış ve soğuk halde
50 gr un
1 yemek kaşığı toz şeker
Servİs etmek için;
Dondurma
YAPILIŞI
Crumble için;
Bir parçalayıcının içerisine un, toz şeker ve tereyağını ekleyin.
Hafif iri parçalar halinde kalana kadar çekin.
Hemen kullanmayacaksanız buzdolabında bekletebilirsiniz.
Meyveler için;
Şeftalilerinizi iri küp doğrayın.
Bir sos tenceresine toz şeker, nişasta ve suyu alıp hafif kıvam alana kadar pişirin.
Nişastalı karışımınız kıvam alınca şeftalileri içerisine alın ve karıştırın.
Birleştirmek için;
Hazırladığınız şeftalileri fırın kabınıza yayın ve hazırladığınız crumble’ı üzerine serpiştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız crumble’ınızı dondurmayla süsleyerek servis edin.
Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!