Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake
MALZEMELER
Tabanı için;
2 paket yulaflı bisküvi - 260 gram
2 yemek kaşığı tereyağı - erimiş
1 avuç fındık
2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
Çikolatalı dolgu için;
400 gram kakaolu fındık kreması
400 gram mascarpone peyniri
1/2 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI
Taban için;
Bisküvinizi parçalayıcınızın haznesine koyun ve kum kıvamına gelene kadar çekin.
Ardından fındığı ilave edin ve çekmeye devam edin.
Erittiğiniz tereyağını içerisine ilave edip çekmeye devam edin.
Son olarak kakaolu fındık kremasını ekleyip her şey birbirine karışana kadar çekin.
24 cm’lik kelepçeli kek kalıbınızın tabanına ve kenarlarına fırın kağıdı yerleştirin.
Ardından hazırladığınız taban harcını içerisine ilave edip iyice bastırın.
Derin dondurucuda bekletin.
Çikolatalı dolgu için;
Bir karıştırma kabında mascarpone peyniri ve pudra şekerini spatulayla karıştırın.
Ardından içerisine kakaolu fındık kreması ilave edin ve iyice karıştırın.
Kelepçeli kalıbınızı derin dondurucudan çıkartın ve üzerine çikolatalı dolguyu ilave edip iyice yayın.
Buzdolabında 2 saat soğutun.
Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!