Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
327 kez izlendi
Arda'nın Mutfağı - Yeni Yıl Cupu Tarifi - Yeni Yıl Cupu Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Yeni Yıl Cupu Tarifi - Yeni Yıl Cupu Nasıl Yapılır? / Özel Klipler

Arda'nın Mutfağı programının 28 Aralık 2019 Cumartesi günü yayınlanan 48. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Yeni Yıl Cupu" tarifi! ‘Yeni Yıl Cupu tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Yeni Yıl Cupu yapabilirsiniz.’   Hemen izle


Arda'nın Mutfağı programının 28 Aralık 2019 Cumartesi günü yayınlanan 48. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Krutonlu Tavuk" tarifi! ‘Krutonlu Tavuk tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Krutonlu Tavuk yapabilirsiniz.’
Arda'nın Mutfağı programının 28 Aralık 2019 Cumartesi günü yayınlanan 48. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Krutonlu Tavuk" tarifi! ‘Krutonlu Tavuk tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Krutonlu Tavuk yapabilirsiniz.’

Krutonlu Tavuk

MALZEMELER

1 adet bütün tavuk – 1,5 kilo
2 – 3 dilim ekşi maya ekmeği – bayat

Alt Katman için;

10 – 12 adet bebek patates – 2’ye kesilmiş
2 adet soğan – 6’ya bölünmüş
2 adet pancar – 4’e bölünmüş
8 adet bebek havuç
1 adet portakal – iri küp dilimlenmiş
2 dal kereviz sapı – ince doğranmış
1 baş sarımsak – ortadan kesilmiş
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Tereyağlı Karışım için;

3 yemek kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
2 dal tarhun otu
2 dal mercan köşk
5 – 6 dal taze kekik
3 – 4 dal biberiye
1 tutam toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tane kişniş

Tavuğun Üzeri için;

2 – 3 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Kruton için;

Bayatlamış ekşi maya ekmeğinizi küp küp doğrayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında iyice kuruyana kadar yaklaşık 10 dakika fırınlayın.

Tereyağlı karışım için;

Tereyağını bir karıştırma kabının içerisine alın.
İçerisine ince kıyılmış tarhun otu, mercan köşk, taze kekik, biberiye, toz kırmızı biber ve havanda dövüp ekleyin.

Tereyağını ve otları iyice karıştırın.

Tavuk için;

Tavuğunu parçalamamaya özen göstererek iyice sudan geçirin ve kurulayın.

Tavuğunuzun derisiyle etinin arasına hazırladığınız tereyağlı karışımı iyice yedirin.

Ardından tavuğunuzun iki tarafındaki üst derisine her tarafına gelecek şekilde sade tereyağını iyice yedirin.

Tavuğunuzun içine hazırladığınız krutonları doldurun.

Yemek ipi ile butları ve kanatları gövdeye sabitleyecek şekilde sarıp fırın kabına tavuğu yerleştirin.

Birleştirmek için;

Ardından fırın tepsinizin alt kısmına sebzeleri yerleştirin.

Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin.

Üzerine fırın telini yerleştirin ve tavuğunuzu üzerine yerleştirin.

Tavuğunuzun üzerini önce fırın kağıdıyla ardından alüminyum folyoyla kapatın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.

Ardından üzerini açın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 30 dakika pişirin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

 

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar