Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
732 kez izlendi
Arda'nın Mutfağı programının 4 Temmuz 2020 Cumartesi günü yayınlanan 70. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Keşküllü Kırmızı Meyveli Tart" tarifi! ‘Keşküllü Kırmızı Meyveli Tart tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Keşküllü Kırmızı Meyveli Tart yapabilirsiniz.’
Arda'nın Mutfağı programının 4 Temmuz 2020 Cumartesi günü yayınlanan 70. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Keşküllü Kırmızı Meyveli Tart" tarifi! ‘Keşküllü Kırmızı Meyveli Tart tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Keşküllü Kırmızı Meyveli Tart yapabilirsiniz.’

Keşküllü Kırmızı Meyveli Tart

MALZEMELER

Kırmızı orman meyveleri

Taze nane yaprakları

Tart Hamuru için;

300 gram un - 3,5 su bardağı

200 gram tereyağı - soğuk ve küp doğranmış

50 gram toz şeker - 3 yemek kaşığı

1 adet yumurta

 Keşkül için;

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 yumurtanın sarısı

1 su bardağı toz badem

2 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

YAPILIŞI

Tart Hamuru için;

Parçalayıcının haznesine un, tereyağı ve toz şekeri koyun ve çekin.

Ardından yumurtayı içerisine ekleyin ve çekmeye devam edin.

Hamurunuz hazır olunca yağlı kağıdın üzerine çıkartın ve üzerine bir yağlı kağıt daha koyun.

Bir merdane yardımıyla yuvarlak olacak şekilde açın.

Ardından tart kalıbınıza hamuru yayın ve kenarlarını düzeltin.

Kalıptaki hamurun üzerine yağlı kağıt ile kapatarak içine tabanı kaplayacak kadar kuru

Bir çatal yardımıyla tart tabanının kabarmaması için delikler açın.

Bakliyat koyun ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

20 dakikanın sonunda yağlı kağıdı ve bakliyatları alın.

10 – 15 dakika daha pişirin.

Keşkül için;

Bir karıştırma kabına sütünüzden ¼ su bardağı ayırın.

İçerisine nişastanızı ekleyin ve karıştırın.

Tencerenizin içerisine süt, toz şeker ve yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın ve ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak ısıtın.

Isınan sütün içerisine toz bademi ekleyin birkaç tur karıştırın ve sürekli karıştırarak sütle açtığınız nişastayı ekleyin.

Hazır olan keşkülünüzün içerisine vanilyayı ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın.

Birleştirmek için;

Soğuyan tart tabanınızı servis tabağına alın.

İçerisine hazırladığınız keşkülü spatula yardımıyla yayın.

Orman meyvelerini keşkülün üzerine dizin ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin. 

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar