Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
313 kez izlendi
Arda'nın Mutfağı programının 19 Eylül 2020 Cumartesi günü yayınlanan 73. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Kadayıflı Kurabiye Tatlısı" tarifi! ‘Kadayıflı Kurabiye Tatlısı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kadayıflı Kurabiye Tatlısı yapabilirsiniz.’
Arda'nın Mutfağı programının 19 Eylül 2020 Cumartesi günü yayınlanan 73. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Kadayıflı Kurabiye Tatlısı" tarifi! ‘Kadayıflı Kurabiye Tatlısı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kadayıflı Kurabiye Tatlısı yapabilirsiniz.’

Kadayıflı Kurabiye Tatlısı

MALZEMELER

Hamuru için;

125 gram tereyağı - eritilmiş

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı irmik

3/4 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke

1 adet yumurta

1 paket vanilya

1/2 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

İç harcı için;

1 su bardağı hazır kavrulmuş kadayıf

1 avuç ceviz

1 çay kaşığı tarçın

1 adet portakal kabuğunun rendesi

Şerbeti için;

2 - 2,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

2 - 3 limon suyu

Üzeri için;

Kaymak

Ceviz - ince kıyılmış

YAPILIŞI

Şerbeti için;

Bir sos tenceresinin içerisine su ve toz şekeri ekleyip ocağa alın.

Toz şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.

Kaynayan şerbetinizin içerisine limon suyu sıkın ve biraz daha kaynatıp ocaktan alın.

Ilınması için bekletin.

Hamuru için;

Tereyağı ve ayçiçek yağını bir karıştırma kabına alıp karıştırın.

Yoğurt, sirke, irmik, yumurta, vanilya, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.

Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin ve dinlendirin.

İç harcı için;

Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça kopartın ve karıştırma kabına alın.

Üzerine kadayıf, iri kıyılmış ceviz, tarçın ve portakal kabuğu rendesini ekleyip her şey birbirine geçene kadar yoğurun.

Birleştirmek için;

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartın.

Avucunuzun içinde açın ve içerisine 1 yemek kaşığı iç harç koyup kenarlardan kapatarak hafif yassı bir şekil verin.

12 adet kurabiye çıkartacak şekilde bütün hamurunuzu hazırlayın.

Dilerseniz pipet ya da çatal yardımıyla hamura delik açarak şekil verin.

Bir cam fırın kabına tatlılarınızı dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Pişen tatlınızı 5 dakika soğutun ve ılınan şerbetinizi tatlınızın üzerine dökün.

Tatlınızı 1 saat dinlendirin.

Dinlenen tatlınızı servis tabağına alın.

Üzerine kaymak ve ceviz serperek servis edin.

  

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar