Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
875 kez izlendi
Arda'nın Mutfağı programının 6 Şubat 2021 Cumartesi günü yayınlanan 93. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Ekşili Pırasa Dolması" tarifi! ‘Ekşili Pırasa Dolması tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Ekşili Pırasa Dolması yapabilirsiniz.’
Arda'nın Mutfağı programının 6 Şubat 2021 Cumartesi günü yayınlanan 93. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Ekşili Pırasa Dolması" tarifi! ‘Ekşili Pırasa Dolması tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Ekşili Pırasa Dolması yapabilirsiniz.’

Ekşili Pırasa Dolması

MALZEMELER

1 kg kalın saplı pırasa

İçi için;

500 gram az yağlı

5 diş sarımsak - ezilmiş

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası 

1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı nar ekşisi

Kimyon

Kuru nane

Tuz / Karabiber

5 - 6 yemek kaşığı su

1 su bardağı haşlanmış nohut - kabukları soyulmuş

Üzeri için;

1 - 2 yemek kaşığı domates salçası

3 - 4 su bardağı su

2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı 

YAPILIŞI

İç harcı için;

Bir karıştırma kabına kıyma, sarımsak, pirinç, bulgur, salçalar, nar ekşisi, kimyon, kuru nane, tuz ve karabiber ekleyip, iyice yoğurun.

Ardından içerisine kabukları soyulmuş nohut ekleyip, nohutlar ezilmeyecek kadar hafif yoğurun.

Tencerenizin içerisine su alın ve kaynatın.

Pırasalarınızı 4 parmak genişliğinde kesin ve kaynayan suya alıp 5 – 10 dakika haşlayın.

Haşladığınız pırasaları kesmeden yaprak yaprak ayırın.

Ardından yaprakların iç kısımlarındaki yaprakların orta iç tarafına iç harçtan doldurun kenarlarında boşluklar bırakın ve elinizle bastırın.

Dışta kalan daha geniş yapraklı pırasaların tek taraflarını kesin ve ortasına iç harçtan ilave edip kendi etrafında sarın.

Bir karıştırma kabına suyu alın ve içerisine salçayı ekleyip karıştırarak salçayı açın.

İçerisine zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.

Tencerenin tabanına pırasaların orta kısımlarını dizin, üzerine hazırladığınız pırasaları biri birinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin.

Üzerine tabak kapatın ve salçalı suyu üzerlerine gezdirin.

Tencerenizin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

 

Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar